• Vrijwilligers - Pride Walk Amsterdam

ZONDER VRIJWILLIGERS GEEN PRIDEWALK

Vrijwilliger - Pride Walk Amsterdam
Vrijwilligers - Pride Walk Amsterdam

HELP MEE

Taak
Nodig
Assistent Pride Walk Manifestatie
9
Begeleider Pride Walk
58
Uitdelen en innemen vlaggen en borden
vol
Vlaggendrager of bordendrager
109

De Pride Walk is een succes en groeit elk jaar. En daar zijn we blij mee. Maar dat betekent ook dat we veel vrijwilligers nodig hebben om alles goed te laten verlopen.

Taken

Assistent Pride Walk Manifestatie

De Pride Walk Manifestatie op het Homomonument vindt plaats voorafgaand aan de Pride Walk. Tijdens de manifestatie ben je het eerste aanspreekpunt voor de deelnemers. Je bent de ogen en oren van de organisatie, jij ziet als eerste als er iets mis gaat en geeft dat onmiddellijk door aan je coördinator. Na de manifestatie begeleid je de deelnemers van het Homomonument af en zorgt dat iedereen ordentelijk aansluit in de stoet. Tenslotte help je het terrein opruimen zodat we het netjes en schoon achterlaten.
Let op: als Assistent Pride Walk Manifestatie kun je niet zelf de Pride Walk meelopen.

Meld je aan als Assistent Pride Walk Manifestatie


Begeleider Pride Walk

Als begeleider van de Pride Walk zorg je er voor dat de duizenden deelnemers veilig door de stad worden geloodst. Om dit te bereiken werken we nauw samen met de politie en de professionele verkeersregelaars. Je loopt naast de optocht mee en zorgt er voor dat de stoet binnen de door de politie gestelde grens blijft, bijvoorbeeld op de trambaan of juist naast de trambaan. Dat kan per straat verschillen, de politie geeft dit aan. Je hebt veel contact met de deelnemers, zorgt er voor dat ze zich aan de regels houden en spreekt ze daar op aan als het nodig is. Je bent de spil van de Pride Walk en staat in voortdurend contact met je coördinator.

Meld je aan als Begeleider Pride Walk


Uitdelen en innemen vlaggen en borden

Aan het begin van de Pride Walk deel je bij het Homomonument de vlaggen van landen waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat uit aan de vlaggendragers. Ook deel je de tientallen borden met daarop een held of mijlpaal uit het verleden of een doel voor de toekomst uit aan de bordendragers. Aan het eind van de tocht neem je in het Vondelpark de vlaggen op een nette manier weer in.


Vlaggendrager of Bordendrager
Als vlaggendrager draag je de vlag van een land waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat. De vlaggendragers lopen als groep vooraan in de stoet en vormen een serieus onderdeel van de Pride Walk. We vragen je dan ook om respectvol mee te lopen in dit gezichtsbepalende onderdeel van de optocht.
Als bordendrager draag je een bord mee met daarop een held of mijlpaal uit het verleden of een doel voor de toekomst.

Meld je aan als Vlaggendrager of Bordendrager

Instructiebijeenkomst vrijwilligers

Hieronder vind je de datum van de instructiebijeenkomst van jouw taak.

Bijeenkomst voor de taak Vlaggendrager of bordendrager
Datum: woensdag 24 juli
Tijd: 20:00 uur
Plaats: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam

Bijeenkomst voor de taken Assistent Pride Walk Manifestatie, Begeleider Pride Walk en Uitdelen en innemen vlaggen en borden
Datum: donderdag 25 juli
Tijd: 20:00
Plaats: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam

Like and follow us on Facebook!

Stop Killing Trans