• Regenboogvlag - Pride Walk Amsterdam

TODAY‘S FIGHT IS TOMORROW’S FREEDOM

Dolly - Pride Walk Amsterdam
Equal Rights Coalition - Pride Walk Amsterdam

PRIDE WALK

Thema 2019: Remember the past, create the future

Voor de internationale Pride beweging is 2019 een bijzonder jaar. In juni is het 50 jaar geleden dat er in New York bij het Café de Stonewall Inn rellen uitbraken. Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de politie besloot het bezoekende publiek terug te vechten. Het waren vooral de transvrouwen die terug vochten en de Pride revolutie zijn begonnen.

Vanwege het Stonewall 50 jubileum is ons thema dit jaar ‘Remember the past, create the future’. Geschiedenis is belangrijk om te begrijpen waar je vandaan komt en waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Het geeft je een goede basis om na te denken over de toekomst en hoe we dingen kunnen bereiken.

In de Pride Walk wordt het thema uitgebeeld met borden waarop een mijlpaal of persoon uit het verleden (remembering the past) wordt getoond of een doel voor de toekomst wordt weergegeven.

Flags of shame

Ook dit jaar dragen we de vlaggen mee van de landen waar homoseksualiteit in het wetboek van strafrecht staat.

De Pride Walk volgt qua vlaggen de lijst van de International lesbian, gay, bisexual, trans and intersex association (ILGA). Voor een laatste stand van zaken klik hier.

Voor meer informatie ga naar organisatie 76crimes, die de vinger aan de pols houdt over de tol van de anti homowetgeving en de strijd om deze af te schaffen.

Equal Rights Coalition

Sinds 2016 loopt de Equal Rights Coalition mee met de Pride Walk. De Equal Rights Coalition is een alliantie van meer dan 40 landen die zich inzetten voor de bevordering van de rechten van LHBTQI+ mensen over de hele wereld.

Like and follow us on Facebook!

Jongelui - Pride Walk Amsterdam
We are not sick